Filmas ''Bille'' apmeklējums.


2018 gadā pirmizrādi piedzīvoja filma ''Bille'', kura veidota pēc rakstnieces Vizmas Belševicas tāda paša nosaukuma romāna.
Organizācija ''Skolas Soma'' deva mums iespēju apmeklēt šo filmu, jo tā sponsorēja gan filmas biļetes, gan ceļa izdevumus .
Mēs ieradāmies Rēzeknē ''Gorā'', saņēmām biļetes, iegājām mazajā kinozālē, un filmas skatīšanās varēja sākties.
Filmu skatījāmies ar interesi, pārdzīvojām par Billi, kura jau bērnībā saskaras ar daudzām problēmām, kas padarīja viņas dzīvi smagu: tēva dzeršana, nabadzība, disciplīna, naudas trūkums, kas neļāva pilnvērtīgi apgūt klavierspēli. Toties humanitārajā jomā Billei, bija labi sasniegumi: jau 1.klasē viņa tekoši lasīja, kad lielākā daļa klases biedru neprata savienot burtus. Skatoties filmu, mēs vairāk iepazinām dzīvi Latvijā 30-jos gados .
Mēs ieteiktu visiem, kas nav redzējuši šo filmu, to noskatīties, jo tā ir viena no labākajām pēdējā laikā tapušajām filmām.

Teksta autors 8.a klase Alekss Korčagins


Projekta “Latvijas skolas soma” ietvaros mēs , 8c. klase, 2018. gada 6. decembrī bijām Rēzeknē, koncertzāles “Gors” kinozālē, un skatījāmies latviešu spēlfilmu “Bille”. Varam teikt, ka šī filma atstāja uz mums lielu iespaidu, mēs ļoti pārdzīvojām līdzi meitenes attiecībām ar māti, ar draugiem. Filmas sākumā mums bija grūti saprotama mātes attieksme pret mazo meiteni, bet uz filmas beigām mēs sapratām, ka šo attieksmi ietekmēja smagie dzīves apstākļi. Varbūt arī no tā filmas skumjā noskaņa. Mums ļoti patika mazā meitene, kura tēloja Billi. Mūsuprāt, viņa nospēlēja savu lomu ļoti labi.
Mēs pateicamies Viļānu novada domei par atbalstu šī pasākumā organizēšanā.

Komentāri